به نام خدا
با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز
همانطور که میدانیم با افزایش تحریمهای بینالمللی، لزوم تقویت ارتباط صحیح بین صنعت و مراکز پژوهشی و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و توجه بیشتر به نخبگان، پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان و کمک به ارتقاء توانمندی آنها، با هدف حل چالشها و رفع نیازمندیهای صنعت و معدن کشور و توسعه اقتصاد دانشبنیان بیشتر از قبل ضرورت پیدا میکند.
بر این باور هستیم که پیشرفت و توسعه پایدار یک کشور در گرو توسعه صنایع مادر از جمله زنجیره آهن و فولاد است و با توجه به اینکه دستیابی به فناوریهای جدید و توسعه و بومیسازی آنها، نیاز به صرف زمان و هزینه زیاد و بکارگیری محققین دانشگاهی و نخبگان صنعتی دارد، هفت شرکت بزرگ فعال حوزه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد (شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، سنگ آهن گهرزمین، معدنی و صنعتی چادرملو، مجتمع فولاد خراسان، آهن و فولاد ارفع، معدنی و صنعتی صبانور، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات) طی تفاهم نامهای تصمیم به ایجاد شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا گرفتند.
- هدف از راه اندازی راشا چیست؟
- این شرکت با هدف شناسایی چالشها و رفع نیازمندیهای فناورانه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد راه اندازی شده و قرار است با حمایت، بهکارگیری و تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی، صنعتی و ایدههای فناورانه گام بردارد و توانمندترین رابط و حلقه وصل بین پژوهش و صنعت باشد.
راشا دقیقا چه کاری انجام میدهد؟
یکی از وظایف شرکت راشا تعریف پروژه از چالشها و نیازهای فناورانه مشترک زنجیره آهن و فولاد و حمایت از صاحبان ایدههای نوآورانه تا مرحله صنعتی شدن و رسیدن به محصول و تولید انبوه آن و حل چالش صنعت و معدن است؛ با این هدف که از موازیکاری جلوگیری و در زمان و هزینه صرفه جویی شده و دانش بومی، تجاریسازی شود.
ارتباط بین صنعت و معدن و مراکز پژوهشی و نخبگان، از اولویتهای این شرکت است. راشا کمک میکند که این ارتباط آسان شده و بروکراسیهای اداری پیچیده و زمانبر، باعث توقف حرکت فعالان این حوزه نشود و همچنین با تعریف دقیق نیازهای فناورانه صنعت و معدن، موجب جهت دادن به پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی و عملیاتی کردن آنها شود.
بر کسی پوشیده نیست که در دنیای امروز، کسب و کار های نوپا نقش مهمی در خلق ارزش های علمی، صنعتی و اقتصادی دارند. شاید در نگاه اول ارتباط بین یک کسب و کار کوچک با معادن و کارخانهها و ماشین آلات عظیم الجثهاش کار سختی باشد اما فعالیت حدود دویست استارتآپ معدنی در سطح دنیا نشان دهنده این است که این نوع کسب و کارها به دل معدن و صنایع معدنی هم نفوذ کردهاند. اتفاقا ما بر این باور هستیم که با توجه به شرایط کنونی کشورمان، زمینههای زیادی برای ورود و فعالیت وجود دارد و نیاز نیست از ابتدای فعالیت، دانشجویان و محققان هزینههای هنگفتی را از سرمایه خودشان بپردازند. شرکت راشا قرار است در جهت حمایت از طرح های نوآورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد، در کنار صنعتگران، پژوهشگران، محققان، صاحبان ایده و شرکتهای دانشبنیان باشد.
در صورتی که رفع نیاز فناورانه در یکی از شرکت های صنعتی به موفقیت برسد، این تجربه موفق توسط راشا به سایر شرکتها هم معرفی میشود؛ به طوری که علاوه بر بهرهمندی شرکتها از فناوری جدید، حمایت از پژوهشگران و تولیدکنندههای داخل کشور نیز صورت گیرد.
کمیته های فنی تخصصی اکتشاف و استخراج معدن؛ فرآوری و تولید کنسانتره؛ گندله سازی و احیا؛ ذوب و نورد؛ آب، انرژی و محیط زیست؛ و تجهیزات فناورانه ساخت داخل، با این هدف در راشا تشکیل شده تا چالشهای معدن و صنایع معدنی زنجیره فولاد دقیقا شناسایی شده و برای آن هماندیشی شود و طرحهای پیشنهادی پژوهشگران نیز به طور فنی و دقیق در کمیتههای تخصصی بررسی گردد.
منتظر ایدههای فناورانه شما جهت حل چالشهای معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد هستیم.